Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Dog-friendly holidays in Budakeszi járás

Közép-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Travel with your dog: During your stay Budakeszi járás you’re spoiled for choice. On this page weve put together suggestions for numerous dog-friendly excursions, leisure activities, restaurants and accommodation as well as a couple of other insider tips for dog owners:
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Dog-friendly hiking in Budakeszi járás

??????
Hiking Trail · Budai-hegység
Kalandozás Solymár körül a Budai-hegység északi végein
recommended route Difficulty easy Open
3
14.1 km
3:55 h
438 m
397 m
Zegzugos úton, tartalmas túrán fedezzük fel a Solymár körüli hegyek látványosságait, az alapjaitól újjáépített solymári várat, a játékos Paprikás-patak sziklás szurdokát, a Zsíros-hegy turistaságának történetét, a Sziklás-hegy kilátópontját, vad letöréseit és a Pilisvörösvári-medence bányászmúltját.
??????
Hiking Trail · Budai-hegység
Kopárok és fenyőerdők Budaörs határában
recommended route Difficulty easy Open
7
13.4 km
4:15 h
426 m
690 m
A kárpáti bükkösöktől a mediterrán fenyvesekig változatos hangulatok közt túrázunk a főváros erdeiben. Felszentelt kegyhely, dolomittornyok és a Budaörsi-kopárok kilátópontjain át vezet Budapest körüli sétánk.
??????
Hiking Trail · Bicske-Zsámbéki-medence
A „Grand Canyontól" a norvégiai Prédikálószékig a biatorbágyi dombokon
recommended route Difficulty moderate Open
38
15.2 km
4:15 h
361 m
361 m
Messziről csak egy dombvidék, amely éppen hogy csak cipőkanállal befér az M1-es és az M7-es autópályák közé. Közelről pedig olyan formakincset vonultat fel, mintha a világ bakancslistás helyei egy vásári mustrára elhozták volna szépségeiket. Van itt a Grand Canyonra, a norvégiai Prédikálószékre, vagy a vadnyugati Monument Valley homokkő-formáira emlékeztető látványelem, de a biatorbágyi erdő már fele ennyi csodával is méltó lenne arra, hogy bevonuljon a túrázói köztudatba.
??????
Hiking Trail · Budai-hegység
Hideg völgyből forró sziklákra - Hűvösvölgytől Budaörsig
recommended route Difficulty moderate Open
4
15.5 km
4:40 h
613 m
688 m
Budapest határán túrázva tartalmas keresztmetszeti képet kaphatunk arról, mennyire sokrétű, mozaikos hegyi táj terül el a főváros oldalában. Hűvösvölgyből Budaörsre tartó útvonalunk a budapesti erdőség legjavát kínálja, kiadós, vérbeli túraélményt egy nagyváros peremén.
??????
Hiking Trail · Budai-hegység
A Budai-hegység legmagasabbra domborodó, erdős hátán
recommended route Difficulty easy Open
5
11.3 km
3:10 h
278 m
278 m
Oszloptörzsű öreg tölgyesek, magányosan álló, zászlós feketefenyők, kopár aljú bükkösök és sűrű, bozótos karsztbokorerdők - ez mind a Budai-hegységre jellemző erdőkép, amit meg is tapasztalunk a tájegység egyik leghangulatosabb erdei túráján. A fák fölé magasodó Csergezán Pál-kilátóból, a hegység legmagasabb pontjáról pedig a magsból tekintünk le a messze hullámzó erdőségekre a környező hegységek vonulatainak ölelésében.
??????
Farm · Dunazug-hegyvidék
Zsámbéki Vendégház
Zsámbékon, egy 1816-ban épült, felújított sváb parasztházban 3 földszinti lakosztály és 2 tetőtéri szoba, 3000 négyzetméteres parkosított kert várja a vendégeket. A Zsámbéki Vendégház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Hiking Trail · Dunazug-hegyvidék
Téry Ödön emlék-teljesítménytúra 50
recommended route Difficulty difficult closed
47.3 km
12:00 h
1,220 m
1,363 m
Ezen útvonal a 2021-ben egyéni túraként teljesíthető Téry Ödön teljesítménytúra 50 km távjának nyomvonala. Szervező: Téry Ödön Turista Baráti Társaság
??????
Hiking Trail · Dunazug-hegyvidék
Lélektúrázók NagyMenete 🔄⛰🥾
recommended route Difficulty easy
10.8 km
3:11 h
345 m
346 m
Normafa nyújtotta látványtól, a Vadaspark nyújtotta állatságokig.
??????
Hiking Trail · Dunazug-hegyvidék
Térkép és túraadatok a Nagy-Szénáshoz (NAT 2020)
recommended route Difficulty moderate
8.3 km
2:40 h
372 m
210 m
A túrát a 2020-as NAT-ban, biológia tantárgyból a 10. évfolyam tananyagának feldolgozásához készítettem: 'A bioszféra egyensúlya, fenntarthatóság' témakörén belül ‘A Föld és a Kárpát-medence értékei’ témakörhöz.
??????
Hiking Trail · Dunazug-hegyvidék
Nagy-Kopasz túra
recommended route Difficulty easy
12.2 km
2:54 h
378 m
378 m
A Budai-hegység legmagasabb pontja, a Nagy-Kopasz (559 m) tetején álló, modern Csergezán Pál-kilátóból gyönyörű panoráma nyílik a környező tájra.

Dog-friendly hiking in the surroundings

Discover more in Budakeszi járás

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp