Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Dog-friendly holidays in Börzsönyvidék

Közép-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Travel with your dog: During your stay Börzsönyvidék you’re spoiled for choice. On this page weve put together suggestions for numerous dog-friendly excursions, leisure activities, restaurants and accommodation as well as a couple of other insider tips for dog owners:
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Dog-friendly hiking in Börzsönyvidék

??????
Hiking Trail · Visegrádi-hegység
Vadászok nyomában a Visegrádi-hegység tilalmas ösvényein
recommended route Difficulty moderate Open
4
22.6 km
6:45 h
795 m
795 m
Buja erdőben előbukkanó, sötét andezitóriások, zárt rengetegekre nyíló kilátások és a völgyében sziklabordákat kerülgető, kőgörgeteges patak színesítik a Visegrádi-hegység egyik legtartalmasabb túraútvonalát. Budapesttől karnyújtásnyira az Északi-középhegység enyhe kárpáti atmoszférája teljesedik ki a Szent László-völgy környezetében, az egykori főúri vadászatok által is favorizált erdőségben.
??????
Hiking Trail · Visegrádi-hegység
Visegrád ostroma
recommended route Difficulty moderate Open
3
7.1 km
2:25 h
346 m
346 m
Visegrádi történelmi épületei között, elragadó természeti környezetben vezet ez a kirándulás. Nem csupán a vár, a kilátó vagy a városszéli villák, de az ösvények jelentős része is évszázados múltra tekint vissza. Kompakt, látványos, rengeteg látnivalót tartalmazó útvonal.
??????
Hiking Trail · Börzsönyvidék
Bánatos partokon a folyópatkó kapujában
recommended route Difficulty easy Open
17
9.9 km
3:00 h
321 m
277 m
Búbánat, hideglelés, törökvész, pestis - a terephez tartozó nevek és a mögöttük felsejlő történetek sötét képet festenek a Visegrádi-hegység északnyugati szegletéről. Pedig napjainkban alant idilli fekvésű, hegyalji tófüzér, fent a Dunára és túloldali hegyeire nyíló panorámák határozzák meg a táj karakterét. Alacsony, mégis meredek bércek között túrázunk, belekóstolva a hegység e tarka, egyben kompakt szeletébe, ahol kis területen számos érdekesség sorakozik.
??????
Hiking Trail · Börzsönyvidék
A visegrádi erdőkoszorú hegyes hazájában
recommended route Difficulty moderate Open
8.8 km
2:50 h
405 m
402 m
A Visegrád környéki táj művészek és alkotók sokaságát ihlette meg. Az apró méretekkel, zugos hajlatokkal, zárt erdőséggel és tágas, havasalji hangulatú, panorámás lapályokkal tagolt nagy-villámi terep a természetjárók figyelmére is rászolgált - éppen egy évszázada. A patkóívéből kilépő, megnyugvó Duna partján szinte félszigetként emelkedik ez a parányi terület, mely minden szegletében más miliőt rejt, jóllehet rendhagyó megjelenésű építményeinek, váratlan kilátásainak hála markáns kedélyű, sajátos terep.
??????
Campsite · Börzsönyvidék
Börzsönyi Szabadidő Központ
A Börzsönyalján, a hegyekkel körbezárt Kóspallagi-medencében található Kóspallagon, számos turistaút közelében kínál szálláslehetőséget a Börzsönyi Szabadidő Központ. A Börzsönyi Szabadidő Központ is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Bed and breakfast · Börzsönyvidék
Tóvik vendégház
A Magas-Börzsöny kapujában, Szokolya külterületén lévő, házias és vadételeket egyaránt kínáló, családias hangulatú, panzió jellegű szálláshely.
??????
Hiking Trail · Börzsönyvidék
Nagymaros-Zebegény (Hegyes-tető, Köves-mező)
recommended route Difficulty moderate
1
11.7 km
3:30 h
367 m
368 m
Nagymaros-Visegrád vasútállomásról induló, Zebegény Depo-Z-hez érkező túra.Ideális egynapos túra csapatoknak, családoknak, baráti tásraságoknak.
??????
Hiking Trail · Dunazug-hegyvidék
Téry Ödön emlék-teljesítménytúra 50
recommended route Difficulty difficult closed
47.3 km
12:00 h
1,220 m
1,363 m
Ezen útvonal a 2021-ben egyéni túraként teljesíthető Téry Ödön teljesítménytúra 50 km távjának nyomvonala. Szervező: Téry Ödön Turista Baráti Társaság
??????
Hiking Trail · Börzsönyvidék
Diósjenő- Csóványos körtúra
recommended route Difficulty moderate
1
14.2 km
4:35 h
665 m
665 m
Diósjenő - Csóványos körtúra
??????
Hiking Trail · Visegrádi-hegység
Pilisszentlászló-Prédikálószék-Dömös
recommended route Difficulty difficult
10.8 km
3:19 h
242 m
532 m
Pilisszentlászlóból indulva lassan emelkedő, könnyen teljesíthető túraszakasz. Lefelé, a Vadálló-köveknél meredek, nagy óvatosságot ígénylő nehezebb szakasz. A kilátás lélegzetelállító.

Discover further Dog-friendly holidays in Börzsönyvidék

Discover more in Börzsönyvidék

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp