Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Try Pro for free
Choose a language

Dog-friendly holidays in Bélapátfalvai járás

Észak-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Travel with your dog: During your stay Bélapátfalvai járás you’re spoiled for choice. On this page weve put together suggestions for numerous dog-friendly excursions, leisure activities, restaurants and accommodation as well as a couple of other insider tips for dog owners:
  • My Map
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Dog-friendly hiking in Bélapátfalvai járás

Balla-barlang, az őskori lakóhely
Hiking Trail · Bükk-hegység
Körtúra Répáshutáról a Bükk-fennsík pereméhez
recommended route Difficulty moderate Open
6
14.3 km
4:30 h
645 m
645 m
A Déli-Bükk és a fennsík határvidékére kalauzol túránk Répáshuta kezdő- és végponttal. A nyomvonal barlangokat, kilátópontokat, geológiai érdekességeket fűz fel, és útközben a környék történelmével is ismerkedünk.
Az elbányászott Bél-kő fölött
Hiking Trail · Bükkvidék
A Bél-kő sziklavilága
recommended route Difficulty moderate Open
25
15.5 km
5:05 h
762 m
762 m
Bélapátfalva látképét a csipkésre bányászott Bél-kő uralja, de a monstrum mögötti erdőket és egy nagyszerű sziklakilátót is felfűz körtúránk. Sűrített ízelítő a Bükk-fennsík nyugati végéből.
Eső utáni pára lepi a lucfenyvest a Kis-fennsíkon
Hiking Trail · Bükkvidék
Körtúra a Bükk fennsíkjain
recommended route Difficulty difficult Open
1
19.5 km
5:50 h
746 m
746 m
Rengeteg látnivalót és élményt felvonultató körtúránk a Bükk-fennsík tájaira kalauzol el. Az útvonal hosszú, és a sok megálló elég időt kíván, ezért érdemes két vagy három naposra tervezni bükki tartózkodásunkat úgy, hogy az érintett hegyi szállások valamelyikén megalszunk, vagy sátorral vándorlunk. Ebben az esetben a nyomvonalunkon kívül eső érdekes helyszínek meglátogatására is kényelmesen lesz lehetőség.
A Bükk-fennsík a Felsőtárkány melletti rétről
Hiking Trail · Bükk-hegység
Őr-járat a Bükk hátsó kertjében
recommended route Difficulty moderate Open
1
24.3 km
7:15 h
885 m
885 m
A Bükk-fennsík nyugati elvégződése félreeső, hosszú meneteléssel látogatható zuga a hegységnek. Kiadós vándorlásunkat emlékezetes panorámák jutalmazzák: a felbontott Bél-kő döbbenetes sziklaudvara és az Őr-kő éles letörése. A magaslati élményeket pedig a fennsík és a Pes-kő-völgy fejezetének természetesen kaotikus erdei viszonyai egészítik ki.
Huta-rét
Hiking Trail · Bükkvidék
Barangolás az Óriások asztalán
recommended route Difficulty moderate Open
9
18.5 km
5:30 h
687 m
687 m
A Bükk fennsíkjának kellemes hangulatú kaszálórétjeit és panorámás mészkőszirtjeit fűzi fel túránk, mely a hegység két legmagasabban fekvő kilátópontját is kínálja. A körséta során egyszerre ismerkedhetünk meg a sok évszázados bükki erdőhasználat lenyomataival, a hatalmas rengeteg eredeti állapotával, illetve az évmilliók során kialakult karsztfelszín történetével.
A Sebes-víz vízesése
Hiking Trail · Bükkvidék
A karszt világa – Ómassa körül a fennsíkon
recommended route Difficulty moderate Open
4
20.4 km
6:15 h
782 m
782 m
A Bükk karsztjelenségeinek tárházát, tájhasználatának pedig látványos lenyomatait vonultatja fel ez a hosszú, mégsem megerőltető útvonal. Ómassa mély völgyéből indulva napfényben fürdőző kaszálóréteket, a legmagasabban álló kilátót és a hegység legszebb vízesését látogatjuk meg.
Alkonyat a falu felett a lefelé vezető útról
Hiking Trail
A lipicai ménestől a Millenniumi-kilátóig
recommended route Difficulty easy Open
5
5.7 km
2:10 h
379 m
379 m
Egy rövid körrel a falu felett belekóstolunk a bükki erdők hangulatába, érintve a környék legjobb kilátópontját, ahol térképszerűen pillantunk a Szilvás körüli terepre, a Bükk-fennsík nyugati peremére és Palócföld girbegurba vidékére. Kényelmes túra a nemzeti park tanösvényének kalauzolásával családoknak, kirándulóknak a lipicai ménes és a ropogós pisztráng szomszédságába.
Pirkadat a Déli-Bükk felett a Három-kő tetejének rétjéről
Hiking Trail · Bükkvidék
„Látókövek" körtúrája a Bükk-fennsík peremén
recommended route Difficulty moderate Open
9
12.9 km
4:15 h
722 m
722 m
A Bükk nagy klasszikusa ez a Három-kőn át Tar-kőre, a hegység legmagasabb természetes kilátópontjára vezető túra. Egész évben sok kiránduló keresi fel a remek kilátópontot, ahogy az Országos Kéktúra útvonala is érinti - nem véletlenül. A Tar-kőről végig belátjuk a fennsík déli leszakadását, a Déli-Bükk völgyeinek és csúcsainak nagy részét, Egert és a Mátrát, de még a tokaji Nagy-hegy is kivehető jó időben. Kitérőt tehetünk a száz éve érintetlen Őserdőhöz, a bükki rengeteg szívéhez, majd visszafelé a Török úton egy különleges lejtőpihenőn, a leszakadó fennsíkperem hosszanti, vízszintes párkányán oldalazunk az idilli, öreg erdőben. Az útvonal látványában és hangulatában a legszebb bükki túrák egyike.
A Kis-tó a Szikla-forrás előtt a Szalajka-völgy egyik smaragdzöld ékköve
Hiking Trail · Bükkvidék
Pillantás a múltba a Szalajka-völgy körül
recommended route Difficulty easy Open
5
15.9 km
5:00 h
682 m
682 m
A Bükk-hegység jellegzetes szeletét járjuk be a legnépszerűbb szurdokvölgyből a fellegvárként tornyosuló fennsíkra és annak sasbércszerű őrtornyára. A Nyugati-Bükk talán egyik legtartalmasabb, legnépszerűbb útvonalán a Szalajka-völgy természeti és kulturális látványosságokkal teli szakaszától a fennsíki kaszálórétek idilli vidékén keresztül érjük el a történelmi időkre visszatekintő hegyormokat. Az Őr-kő és a Kelemen széke természeténél fogva rátermett módon évezredek óta tölti már be védelmi szerepét. A kilátás magával ragadó ezen a településektől félreeső vidéken. Utunkon gazdag élővilág és meghitt erdei környezet kísér végig.
Az újszülött Szalajka-patak duzzasztott tükrébe tekintő Istállós-kő bükköse
Hiking Trail · Bükkvidék
A Bükk tetején
recommended route Difficulty easy Open
7
8.3 km
3:20 h
616 m
616 m
A Bükk legmagasabb pontjainak hatékony, sportértékkel bíró megközelítése, ahol érintjük a hegynek is nevet adó, látványos forrásbarlangot. Ez a könnyen megközelíthető üreg a Szalajka-patak egykori kifolyásaként impozáns csarnokkal, közel hatvan méter hosszú üreggel horpad a hegy belsejébe. A felette vezető útvonal az egyik legmeredekebb a hegységben, mindazonáltal öreg bükkök között hódítjuk meg a Bükk csúcsát - azaz a sokáig legmagasabbnak tartott csúcsot, ami a modern méréseknek köszönhetően lecsúszott a második helyre. Szerencsére a listavezető sincs messze, így egy rövid kitérővel megnézhetjük a Szilvási-kőt is.

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp