Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language
  • A majki kamalduli remeteség
    A majki kamalduli remeteség Photo: Péter Farkas, Magyar Természetjáró Szövetség

Oroszlányi járás

Our Travel Guide gives you some recommendations for your next stay in Oroszlányi járás. Browse through information on fantastic routes, attractions and webcams and gather inspiration for an unforgettable adventure!
Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors

Attractions in Oroszlányi járás


Highlights

  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails
Museum · Közép-Dunántúl
Oroszlányi Bányászati Múzeum
Közép-Dunántúl

Oroszlány valaha a vértesi szénbányászat központja volt, azonban ma erre már szinte semmi nem ...

from Tamás Abelovszky,   Magyar Természetjáró Szövetség
Lake · Által-ér-völgy
Bokodi-tó
Által-ér-völgy
3

„Lebegő faluként” vagy „soha be nem fagyó tóként” ismertük meg a Bokodi-tavat, ami színes, ...

from funiQ,   Magyar Természetjáró Szövetség
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Trip planning


Weather

Webcams

Show all webcams in Oroszlányi járás

Reviews

  49
Bányász-kör az Által-ér mentén by Balázs
September 12, 2022 · Community
Meglepően élvezetes körtúra, érdemes végig tekerni. Én egy trekking kerékpárral mentem, 1-1 rövideb szakaszt leszámítva teljesen komfortos vele. Oroszlánytól remek minőségű és új bringaúton lehet tekerni majdnem egészen Tatabányáig ( https://www.facebook.com/oroszlanybicout ). Útközben érdemes megpihenni a Fácánkert sörözőben (https://www.google.com/maps/place/F%C3%A1c%C3%A1nkert+S%C3%B6r%C3%B6z%C5%91/@47.562253,18.3540277,16z/data=!3m1!4b1 ), kedves kis retró hangulat fogad. Ez az Által-ér mentén, még a Bánhidai Erőmű előtt van, útközben tábla is felhívja a figyelmet. Az erőmű tava mentén néhol murvás / kavicsos talajon kell haladni, illetve a Tatabányáról kifelé vezető úton rossz, töredezett útpadkára. Várgesztesen egészen a várig nem lehet feltekerni, az utolsó kb. 200m már nem alkalmas bringázásra. Meredek nagyon és hatalmas méretű, szabálytalan formában lerakott és egymás közt óriási közöket hagyó köves út van itt. Visszaindulva még Vértessomló előtt balra kell letérni és egy csodaszép mezőn átbiciklizni. Ez is földút, néhol szép sima, néhol elég rázós. Majkpuszta előtt, mikor a bringás útvonal keresztezi az Oroszlányi útat, meglehetősen rossz minőségű nyomon kell haladni, ami a tó mellett ráadásul egy rozoga állapotú és keskeny fahídon vezet át. (Szerencsére - ha ez már összeroskad, vagy valami egyéb szerencsétlenség éri - ki lehet kerülni. Itt fel lehet tekerni a Remeteséghez, majd mellette tovább haladva a Bányászati múzeumhoz. (Ennek bejárása önálló program is lehet, több órát el lehet tölteni ott). A fogadó épületben van ital és nasi automata (csak kp-val működik), illetve a mosdókba is be lehet "kéredzkedni". Majkpusztát elhagyva erdei úton haladunk, de szép síma. Kb 1 km után - a Kecskédi Repülőtér előtt - jutunk vissza az Oroszlányba vezető kerékpárútra.
Show more
When did you do this route? September 10, 2022
A vértesi erdőből a szénbányák felé by Krisztina
June 08, 2022 · Community
When did you do this route? June 06, 2022
Photo: Krisztina S., Community
Photo: Krisztina S., Community
Show more Show less

Destinations in Oroszlányi járás


Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp