Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language
  • A nádasdladányi Nádasdy-kastély légi felvételről
    A nádasdladányi Nádasdy-kastély légi felvételről Photo: Bata Tamás, NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.

Castles in Hungary

Europe

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Make your vacation in Hungary an unforgettable experience! We have put together our suggestions for the most beautiful places to visit and attractions available here. Enjoy discovering!
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful castles in Hungary

??????
Castle · Körös-Maros köze
Szabadkígyósi Wenckheim-kastély
Áll a Viharsarok egyik eldugott szegletében egy pompás főúri palota, amelynek annyi épülete van, ahány évszak, annyi szobája, ahány hét, és annyi ablaka, ahány nap egy évben. A szabadkígyósi Wenckheim-kastély története Jókait is megihlette.
??????
Castle · Marcal-medence
Püspöki Palota (Sümeg)
A sümegi püspöki palota a magyarországi barokk építészet kiemelkedő emléke, amely építtetője, Padányi Biro Márton püspök életén keresztül enged betekintést a korszak izgalmas világába.
??????
Castle · Dél-Alföld
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont
A látogatóközpont élményekkel teli, interaktív tárlata a színfalak mögé vezet minket: megtudhatjuk, hogy élték fényűző, mégis szigorú rendet követő mindennapjaikat az arisztokraták – és hogy teltek a körülöttük nyüzsgő, őket kiszolgáló számtalan cseléd mindennapjai. A Stefánia-szárnyban élménykonyha vár ránk, a Török toronyban kortárs művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk, a toronykilátóba kapaszkodva pedig a kastélypark és a gyulai vár panorámáját élvezhetjük.  
??????
Castle · Dél-Alföld
Gyulavári Kastély Látogatóközpont
A Gyulaváriban található 18. századi nemesi kúriában a Dél-Alföld természeti, kulturális és néprajzi örökségeivel ismerkedhetünk meg. Az épülethez tartozó park természetvédelmi terület.
??????
Castle · Közép-Dunántúl
Nádasdy-kastély (Nádasdladány)
Joggal állíthatjuk, hogy az egyedülálló nádasdladányi kastély az egyik legszebb ilyen épület Magyarországon. Építtetői eredetileg szerelmi fészeknek tervezték az angol Tudor-korszakot idéző, romantikus kastélyt, ám mire elkészült, a kastély úrnője, Zichy Ilona meghalt; szomorú emléke még ma is tetten érhető a falak között. A kastély viszont nemcsak emiatt érdekes: könyvtára és az Ősök csarnoka láttán garantáltan mindenkinek tátva marad a szája, hiszen mindkét terem gyönyörűen felújított állapotban látható.
??????
Castle · Hegyköz
Károlyi-kastély (Füzérradvány)
Az ország egyik legfestőibb szegletében áll az egyik legrégibb magyar főnemesi család kastélya és hatalmas angolparkja. A több évig tartó felújítás során először az ország egyik legszebb történelmi parkja újult meg, majd a kastély is külső-belső megújuláson esett át.
??????
Castle · Cserhátvidék
Prónay–Patay-kastély (Acsaújlak)
Az acsaújlaki Prónay–Patay-kastély nem túl ismert, a hasonló épületek kedvelőinek különleges atmoszférája miatt mégis kötelező látnivaló. Amellett, hogy kivételes állapotban van, Budapest belvárosától csupán egy óra autóútra található. Acsa községe Pest és Nógrád megye határán, a Sápi-patak és a Galga összefolyásánál fekszik, az Acsaújlaknak nevezett apró településrészre pedig a Vác felé vezető országút mellett lelhetsz rá. A kastély egyébként nem csak küllemében lóg ki a hasonló épületek sorából. A Prónay–Patay-kastély is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Castle · Móri-Árok
Károlyi-kastély (Fehérvárcsurgó)
A monumentális méretű kastélyt a 2010-es években újították fel, így teljes pompájában csodálhatjuk meg. Tehetünk egy sétát ötvenhektáros parkjában, megnézhetjük az épületet és benne az óriási könyvtárat - sőt meg is szállhatunk ezen a gyönyörű helyen. 
??????
Castle · Kemeneshát
Sitkei kastély
A Kemenesalján csendes, erdei környezetben találjuk ezt a kastélyt, mely 1983-tól szállodaként üzemel.
??????
Castle · Sajó-Hernád-medence
L’Huillier-Coburg kastély
Magyarország hetedik legnagyobb kastélya a Bódva völgyében fekvő Edelényben, a kastélyszigeten várja a látogatókat. Az impozáns épület különlegességének számítanak a helyiségek festett falai: a dekorációk mind az iglói Lieb Ferenc festő keze munkáját dicsérik. A kapun belépve a kastély történetét is részben a festő szemszögéből ismerhetjük meg egy 3D-s film segítségével, hogy utána a valóságban is rácsodálkozhassunk a díszes falakra.
Weren't able to find what you were looking for?

Find many more places to visit here

Search

Reviews

  8
Grassalkovich Castle (Gödöllő) by Katalin
April 07, 2022 · Community
Nagyon szép kastély, érdemes megnézni!
Show more
Andrássy-kastély (Tiszadob) by Katalin
February 03, 2022 · Community
Nagyon szép a kastély és szépen gondozott kert
Show more
Show more Show less

castles in the surroundings

Discover further Castles in Hungary

Discover more in Hungary

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp