Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja

Bicycle rides in Szobi járás

Közép-Magyarország, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
For those who enjoy an active vacation, we have lots of suggestions in Szobi járás. Use our Travel Guide as a source of inspiration for planning your next adventure and browse through descriptions and route details of the most beautiful bike rides.
  • My Map
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 most beautiful bike rides in Szobi járás

Bicycle Rides · Nógrádi-medence
Börzsönyi kerékpáros túra a Nagy-völgyben
recommended route Difficulty moderate Open
1
47.4 km
3:56 h
706 m
706 m
Lehetsz kerékpáros vagy bakancsos turista, pihenésre vágyó vagy felfedező kedvtől hajtott természetjáró, a börzsönyi Nagy-völgyben biztosan megtalálod a számításod!
Nógrád vára az öregtorony csonkjával
Bicycle Rides · Börzsönyvidék
Transzbörzsöny kerékpártúra - Nógrád várától a Dunakanyar szegletéig
recommended route Difficulty moderate
63 km
6:00 h
956 m
1,060 m
A Börzsöny vulkanikus eredetű masszívumán nem egyszerű átvágni, gyakorlatilag két, kelet-nyugati irányú útvonalon lehet ezt megtenni anélkül, hogy elővennénk a mountain bike-ot, és keményebb terepre merészkednénk – ez a túra a hegység keleti lábaitól délnyugati csücskéig vezet hegyen-völgyön, erdőn-mezőn.
Pénzásás előtt
Bicycle Rides · Nógrádi-medence
Nagyoroszi - Kemence - Szob
recommended route Difficulty moderate
64.6 km
7:10 h
560 m
688 m
Nagyoroszi vá. - Kemence - Bernecebaráti - Tésa - Vámosmikola - Ipolytölgyes - Letkés - Ipolydamásd - Szob
Grandioser Donaublick von der Visegrader Burg aus
Bicycle Rides · Visegrádi-hegység
Von Nagymaros nach Budapest - 21. Tag - Den Neckar rauf und die Donau runter - Radeln bis das Meer schwarz wird
recommended route Difficulty moderate
90.4 km
10:00 h
359 m
361 m
Nach einem Besuch der Oberen Visegrader Burg führt der Donauradweg nach Vac und dann in die Ungarische Hauptstadt Budapest hinein. Eine Stadt mit dem Flair von Paris - nur eben deutlich kleiner!
Ankunft in Esztergom
Bicycle Rides · Komárom-Esztergomi-síkság
Von Komarom nach Nagymaros - 20. Tag - Den Neckar rauf und die Donau runter - Radeln bis das Meer schwarz wird
recommended route Difficulty moderate
86.8 km
9:00 h
62 m
70 m
Diese Etappe führt auf Slowakischer Seite, also nördlich an der Donau entlang. Durch die grünen Auen geht es nach Esztergom, der ehemaligen Hauptstadt Ungarns. Am Abend geht es dann entlang des Donauknies bis Nagymaros.
Bicycle Rides · Börzsönyvidék
Szob - Párkány - Esztergom - Szob körtúra
recommended route Difficulty moderate
1
32.8 km
2:17 h
137 m
144 m
Kilátásban gazdag, emelkedőben szegény kerékpáros körtúra. A túra során átszelünk határokat, folyókat, Ipoly- és Dunahidakat. Szob vasútállomástól indulunk, ahonnan a vasút alatt kanyarodó aszfaltos úton beérkezünk a település központjában. Az ott található kereszteződésben a macskaköves útra, jobbra térünk, amely út az Ipolyhoz, egyúttal az államhatárhoz visz. Amikor a bicikliúton elmegyünk a vasúti híd (Sávoly-híd) alatt, egyből keressük a jobb kéz felől induló kis ösvényt, amin rövidesen felkanyarodunk a vasúti híd gyalogos / biciklis sávjára. A híd (2022 nyara) gyalogosan és kerékpárral biztonságosan járható. A híd túloldalán már Szlovákia, de magyarlakta vidékre érünk, így idegennyelv tudása az út felvidéki részén egyáltalán nem szükséges. Amint átmegyünk a hídon, jobb kéz felől egy kis ösvényt keressünk, amely levezet a híd alá, ahol egy földutat találunk. Az út bal kéz felé eső irányba induljunk el a biciklivel, rövidesen beérünk Helemba faluba. Ott az épülő új Ipolyhídnál bal kéz irányába rákanyarodunk az aszfaltos főútra, amely út Garamkövesden keresztül Párkányba visz. Garamkövesdig az út nem forgalmas, autók ritkán járnak rajta. Az út egyszer keresztezi a vasutat is, ott óvatosan, a bicikliről leszállva érdemes átkelni a síneken. Garamkövesden (szintén magyar falu) egy kereszteződésbe érünk, ahol balra kanyarodunk Párkány (Štúrovo) irányába. Ez a főút már forgalmasabb, mint a korábbi, de itt sem kell félni. Az úton haladva áthaladunk a Garam folyón, majd Párkány határában balra (ami a valóságban: tovább egyenesen) szükséges térni ahhoz, hogy beérjünk a városba. Párkányban érdemes lemenni a parti sétányra, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Esztergomra és a Mária Valéria-hídra. Esztergomba Párkányból a Mária Valéria-hídon keresztül megyünk, ahol érdemes a járdát használni. Esztergomban utunk elvezet a várhoz és a bazilikához, ahonnan egy rövid kertvárosi szakaszt követően kiérünk a Dunapartra, ahol már bicikliúton folytatjuk az utunkat a szobi rév irányába. A bicikliút mellett bal kéz felől a Duna túloldalán azokat a hegyeket és erdőket látjuk, ahonnan érkeztünk. A bicikliút egy idő után véget ér, ott a Visegrád irányába tartó útra térünk Visegrád (Szentendre) irányába. Az úton érdemes óvatosan vezetni, mivel főútról van szó. A rövid főúti szakaszt követően a jól kitáblázott kereszteződésben balra térünk a szobi rév irányába. A rév óránként visz át a Dunán a túlpartra. A jegyet a réven csak készpénzzel lehet megváltani. 2022 nyarán egy biciklivel utazó személynek a jegy kb 1400 Ft volt. A túlparton már az ismert Szob köszönt minket, ahol a vasútállomásnál véget ér túránk.
Cyclists along the Danube
Bicycle Rides · Komárom-Esztergomi-síkság
Danube Bend to Budapest (shorter version)
recommended route Difficulty easy
58.2 km
4:30 h
82 m
77 m
Cycle through traditional Hungarian towns and villages until you reach Szentendre and take a short ferry into Budapest to shorten your day.
Esztergom
Bicycle Rides · Duna menti síkság
Vac to Esztergom
recommended route Difficulty easy
43.4 km
4:00 h
35 m
70 m
Today cycle one of the highlights of your tour, the Hungarian Danube Bend, acclaimed as one of the most beautiful sections of the Danube.
Bicycle Rides · Visegrádi-hegység
Dunakanyar körtúra 20.06.01.
recommended route Difficulty easy
69.5 km
4:50 h
196 m
264 m
70 km. a csodálatos Dunakanyarban. Váctól Szobig végig kiépített kerékpárúton. Pilismaróttól Tahiig már kevésbé vidám a helyzet. Visegrádon és Dunabogdányban fellelhető némi kerékpárút, a többit sajnos a 11-es úton kell megtenni.
Budapest
Bicycle Rides · Budapest
Danube Bend to Budapest (longer version)
recommended route Difficulty easy
81.5 km
6:30 h
92 m
97 m
This alternative route is for those looking to cycle all the way into Budapest by skipping the ferry from Szentendre towards the end.
Weren't able to find what you were looking for?

Discover many more routes in the Route Finder

Open the Route Finder

Try planning your own routes

Open the Route Planner
Customize your search!

Reviews

  2
Szob - Párkány - Esztergom - Szob körtúra by Csaba
December 25, 2022 · Community
Show more
When did you do this route? August 07, 2022

Similar activities in Szobi járás

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp