Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Bike rides in Oroszlányi járás

Közép-Dunántúl, Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
For those who enjoy an active vacation, we have lots of suggestions in Oroszlányi járás. Use our Travel Guide as a source of inspiration for planning your next adventure and browse through descriptions and route details of the most beautiful bike rides.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful bike rides in Oroszlányi járás

A bánhidai Erőmű-tó a híres Bokodi-tóra hajaz a kis tóparti nyaralókkal
Bicycle Rides · Vértes és vidéke
Bányász-kör az Által-ér mentén
recommended route Difficulty moderate
4
51.6 km
3:38 h
282 m
282 m
Jó szerencsét! – valószínűleg mindenki értené, és viszonozná a bányászok hagyományos köszöntését ezen a túrán, mely Oroszlányról indul az Által-ér mentén épített új bringaúton. Környe és Oroszlány érintésével a Vértes északi lábánál csendben meghúzódó falvakban térünk vissza a kiindulópontra, a bányászmúlt emlékeit, tavakat, titokzatos várat is felfedezve a körülbelül 50 kilométeres túra során.
A Csákberény és Csókakő közötti Ezerjó Borúton
Bicycle Rides · Vértes és vidéke
Vértesi nyolcas kerékpártúra
recommended route Difficulty difficult Open
1
90.9 km
12:00 h
988 m
988 m
A Vértes elég „szelíd” ahhoz, hogy bringával nekivágjunk megcsodálni e cseppnyi Magyarországot - ahogy tájképi változatossága miatt gyakran hívják. Zömében erdészeti feltáró utakon, egy nyolcast formázva barangoljuk be e lenyűgöző tájegységet.
Bicycle Rides · Komárom-Esztergomi-síkság
Tatáról Majkra a tavak mentén, 8 tó +2
Difficulty easy
23.8 km
1:40 h
63 m
7 m
A Tatai medence egyik legszebb kerékpártúrája. 8 tavat csodálhatunk meg utunk során.
Bicycle Rides · Vértes és vidéke
Túratervezés ekkor: 2021-06-19
Difficulty moderate
72.7 km
5:20 h
651 m
651 m
Nagy melegben vágtunk neki. Várgesztesről Vérteskozmára erdei úton kezdtünk,majd onnan laza ereszkedés Gántig. Tovább csorogtunk Csákberényig,ahol szeretett nagynéném,Lakos Imréné Piroska emlékhelyénél időztünk kicsit. Hosszabb déli pihenőt Csókakő vára alatt tartottunk. A hullámos kerékpárúton tekertünk tovább Mórig, majd Pusztavámon Vértesszentkereszt bencés romjai felé fordultunk. Innen már inkább ereszkedtünk Oroszlányig,Környéig,majd enyhe,de a kör végén meredeknek tűnő emelkedő Várgesztesig.
Bicycle Rides · Vértes és vidéke
Vértes kör
37.8 km
2:48 h
380 m
372 m
Nyaralás alatt is tekerünk
Bicycle Rides · Mezőföld
Túratervezés ekkor: 2021. aug. 20. 11:48:00
80.8 km
5:35 h
345 m
283 m
Székesfehérvár-Csókakő-Vértesszőlős
Bicycle Rides · Komárom-Esztergomi-síkság
Túratervezés ekkor: 2021. aug. 20. 12:22:04
25.9 km
1:47 h
76 m
38 m
Tata-Tatabánya-Környe-Oroszlány
Bicycle Rides · Vértes és vidéke
Csákberény kör kerékpár aszfalton végig
53.4 km
3:34 h
671 m
671 m
Erdőben aszfalton végig és autók nélkül (kis kivétellel Móron), Bencés kolostor, Ezerjó, Madarak az égen, Tavak, Új kerékpárút szakaszok
Bicycle Rides · Vértes és vidéke
Vértes túra, aszfalt
Open
90.9 km
12:00 h
989 m
988 m
Bicycle Rides · Vértes és vidéke
Vértesi póttúra
72.1 km
5:21 h
715 m
715 m
Vértesi póttúra
Weren't able to find what you were looking for?

Discover many more routes in the Route Finder

Open the Route Finder

Try planning your own routes

Open the Route Planner
Customize your search!

Reviews

  5
Bányász-kör az Által-ér mentén by Balázs
September 12, 2022 · Community
Meglepően élvezetes körtúra, érdemes végig tekerni. Én egy trekking kerékpárral mentem, 1-1 rövideb szakaszt leszámítva teljesen komfortos vele. Oroszlánytól remek minőségű és új bringaúton lehet tekerni majdnem egészen Tatabányáig ( https://www.facebook.com/oroszlanybicout ). Útközben érdemes megpihenni a Fácánkert sörözőben (https://www.google.com/maps/place/F%C3%A1c%C3%A1nkert+S%C3%B6r%C3%B6z%C5%91/@47.562253,18.3540277,16z/data=!3m1!4b1 ), kedves kis retró hangulat fogad. Ez az Által-ér mentén, még a Bánhidai Erőmű előtt van, útközben tábla is felhívja a figyelmet. Az erőmű tava mentén néhol murvás / kavicsos talajon kell haladni, illetve a Tatabányáról kifelé vezető úton rossz, töredezett útpadkára. Várgesztesen egészen a várig nem lehet feltekerni, az utolsó kb. 200m már nem alkalmas bringázásra. Meredek nagyon és hatalmas méretű, szabálytalan formában lerakott és egymás közt óriási közöket hagyó köves út van itt. Visszaindulva még Vértessomló előtt balra kell letérni és egy csodaszép mezőn átbiciklizni. Ez is földút, néhol szép sima, néhol elég rázós. Majkpuszta előtt, mikor a bringás útvonal keresztezi az Oroszlányi útat, meglehetősen rossz minőségű nyomon kell haladni, ami a tó mellett ráadásul egy rozoga állapotú és keskeny fahídon vezet át. (Szerencsére - ha ez már összeroskad, vagy valami egyéb szerencsétlenség éri - ki lehet kerülni. Itt fel lehet tekerni a Remeteséghez, majd mellette tovább haladva a Bányászati múzeumhoz. (Ennek bejárása önálló program is lehet, több órát el lehet tölteni ott). A fogadó épületben van ital és nasi automata (csak kp-val működik), illetve a mosdókba is be lehet "kéredzkedni". Majkpusztát elhagyva erdei úton haladunk, de szép síma. Kb 1 km után - a Kecskédi Repülőtér előtt - jutunk vissza az Oroszlányba vezető kerékpárútra.
Show more
When did you do this route? September 10, 2022
Bányász-kör az Által-ér mentén by Lajos
May 03, 2021 · Community
Mindenképpen megcsinálandó . Az uton számtalan evés ívás lehetőség van még a vége felé is . Ajánlom én is hogy abban az írányban tegyük meg a kört ahpogy az a túraleírásban van . Kb. csak az út fele megy kiépített kerékpárúton , a második fele kevésbé forgalmas közúton megy és a vége köves , erdei út . Ez egy kicsit próbára teszi a kerékpár gumiait . Az út végén a Bányászeti múzeum , és a MAJK-puszta külön élmény , itt remekül lehet pihenni . Ha avalaki nem akar beülni egyetlen vendéglátó helyre sem az vigyen magávak vízet ,bőven , mert sehol nem lehet útközben csapot találni . Persze boltok vannak , de mi mjus elsején voltunk így minden zárva volt. A nyomvonalat a telefonon az út 2. felében gyakran kell figyelni mert sokszor nem nyílvánvaló a helyes írány , így mi háromszor is egy kicsit túlkerékpároztuk magunkat . A " Bicikli-fa " külön élmény volt , de azt nem árulom el hol volt az úton , tessék megnézni .
Show more
Show more Show less

Similar activities in Oroszlányi járás

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp