Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Bicycle rides in Közép-Dunántúl

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
For those who enjoy an active vacation, we have lots of suggestions in Közép-Dunántúl. Use our Travel Guide as a source of inspiration for planning your next adventure and browse through descriptions and route details of the most beautiful bike rides.
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

The 10 Most Beautiful bike rides in Közép-Dunántúl

??????
Bicycle Rides · Börzsönyvidék
Thermal tour, Visegrád - Párkány
Premium content Difficulty moderate Stage 18
23.6 km
2:01 h
31 m
36 m
A bike tour connecting Thermal Hotel Visegrád with Aquasziget and Vadas Thermal. During a thermal tour you can cycle between two spas in a rural setting.
??????
Bicycle Rides · Marcal-medence
Sztúpatekerés
recommended route Difficulty moderate
17.7 km
1:40 h
351 m
201 m
Kerékpártúra a Sümegi vár lábától a Zalaszántói sztúpáig
??????
Bicycle Rides · Tapolcai-medence
Plattensee (Balaton) Umrundung
recommended route Difficulty moderate Open
197 km
13:30 h
135 m
135 m
Einfache Radwanderung rund um den größten See Mitteleuropas, die sowohl im als auch gegen den Uhrzeigersinn befahren werden kann. Meist flache Radtour mit nur geringen Steigungen hier und da.
??????
Bicycle Rides · Balaton-felvidéki Nemzeti Park
Tanúhegyek szoknyáján a Balaton-felvidéken
recommended route Difficulty moderate
2
49.8 km
5:00 h
423 m
423 m
A Balaton északi partján a tanúhegyek zord tömbjei, vagy éppen csúcsos gúlái alatt nagyszerű bringatúrát tervezhet az, aki nyáron már unja a strandolást, vagy épp szezonon kívül látogat a magyar tenger partjára.
??????
Bicycle Rides · Vértes és vidéke
A Vértesből a Velencei-tóra a Marson át
recommended route Difficulty moderate
1
77.5 km
6:00 h
763 m
882 m
Rendhagyó útirányt is választhatunk a fővároshoz közeli népszerű tó felkereséséhez: a Vértesen és a Velencei-hegységen át kanyarogva garantáltan elég kilométert és szintet lehet gyűjteni ahhoz, hogy jól essen a lángos és nyáron a csobbanás a tóban.
??????
Bicycle Rides · Balaton-felvidék
Tanúhegyek lábainál a Káli-medencében
recommended route Difficulty easy
4
40.6 km
4:00 h
402 m
403 m
Kőtenger és bazaltorgonák, levendula és rizling, gyógynövények és templomromok – Magyarország egyik legszebb kistáján járunk, amely kényelmesen bejárható bringával akár egy nap alatt is. Nyáron kiváló kiegészítő program a strandolás mellé.
??????
Bicycle Rides · Komárom-Esztergomi-síkság
Thermal tour, Komárom - Bábolna
Premium content Difficulty moderate Stage 21
24.4 km
1:40 h
49 m
29 m
Cycling tour connecting the Brigetio Spa and the Thermal Baths of Bábolna. During a thermal tour you can cycle between two spas in a rural setting.
??????
Bicycle Rides · Vértes és vidéke
Bányász-kör az Által-ér mentén
recommended route Difficulty moderate
4
51.6 km
3:38 h
282 m
282 m
Jó szerencsét! – valószínűleg mindenki értené, és viszonozná a bányászok hagyományos köszöntését ezen a túrán, mely Oroszlányról indul az Által-ér mentén épített új bringaúton. Környe és Oroszlány érintésével a Vértes északi lábánál csendben meghúzódó falvakban térünk vissza a kiindulópontra, a bányászmúlt emlékeit, tavakat, titokzatos várat is felfedezve a körülbelül 50 kilométeres túra során.
??????
Bicycle Rides · Pilis-hegység
Pilis Bike Pálos túra (INFO Piliscsév, vasútállomás)
recommended route Difficulty moderate Open
1
22.9 km
1:41 h
321 m
321 m
Könnyed túra azok számára, akik nem szeretnének mélyen az erdőben kerekezni, de mégis kíváncsiak a természet szépségeire és a kulturális emlékekre. A túra többségében aszfalton halad, csak Piliscsév és Kesztölc között közlekedünk közepesen jó minőségű murván.
??????
Bicycle Rides · Vértes és vidéke
Vértesi nyolcas kerékpártúra
recommended route Difficulty difficult Open
1
90.9 km
12:00 h
988 m
988 m
A Vértes elég „szelíd” ahhoz, hogy bringával nekivágjunk megcsodálni e cseppnyi Magyarországot - ahogy tájképi változatossága miatt gyakran hívják. Zömében erdészeti feltáró utakon, egy nyolcast formázva barangoljuk be e lenyűgöző tájegységet.
Weren't able to find what you were looking for?

Discover many more routes in the Route Finder

Open the Route Finder

Try planning your own routes

Open the Route Planner
Customize your search!

Reviews

  77
Bányász-kör az Által-ér mentén by Balázs
September 12, 2022 · Community
Meglepően élvezetes körtúra, érdemes végig tekerni. Én egy trekking kerékpárral mentem, 1-1 rövideb szakaszt leszámítva teljesen komfortos vele. Oroszlánytól remek minőségű és új bringaúton lehet tekerni majdnem egészen Tatabányáig ( https://www.facebook.com/oroszlanybicout ). Útközben érdemes megpihenni a Fácánkert sörözőben (https://www.google.com/maps/place/F%C3%A1c%C3%A1nkert+S%C3%B6r%C3%B6z%C5%91/@47.562253,18.3540277,16z/data=!3m1!4b1 ), kedves kis retró hangulat fogad. Ez az Által-ér mentén, még a Bánhidai Erőmű előtt van, útközben tábla is felhívja a figyelmet. Az erőmű tava mentén néhol murvás / kavicsos talajon kell haladni, illetve a Tatabányáról kifelé vezető úton rossz, töredezett útpadkára. Várgesztesen egészen a várig nem lehet feltekerni, az utolsó kb. 200m már nem alkalmas bringázásra. Meredek nagyon és hatalmas méretű, szabálytalan formában lerakott és egymás közt óriási közöket hagyó köves út van itt. Visszaindulva még Vértessomló előtt balra kell letérni és egy csodaszép mezőn átbiciklizni. Ez is földút, néhol szép sima, néhol elég rázós. Majkpuszta előtt, mikor a bringás útvonal keresztezi az Oroszlányi útat, meglehetősen rossz minőségű nyomon kell haladni, ami a tó mellett ráadásul egy rozoga állapotú és keskeny fahídon vezet át. (Szerencsére - ha ez már összeroskad, vagy valami egyéb szerencsétlenség éri - ki lehet kerülni. Itt fel lehet tekerni a Remeteséghez, majd mellette tovább haladva a Bányászati múzeumhoz. (Ennek bejárása önálló program is lehet, több órát el lehet tölteni ott). A fogadó épületben van ital és nasi automata (csak kp-val működik), illetve a mosdókba is be lehet "kéredzkedni". Majkpusztát elhagyva erdei úton haladunk, de szép síma. Kb 1 km után - a Kecskédi Repülőtér előtt - jutunk vissza az Oroszlányba vezető kerékpárútra.
Show more
When did you do this route? September 10, 2022
Velencei-tó kerülés kerékpárral by Gabriella
August 26, 2022 · Community
Jó kis túra volt a nyár egyik legmelegebb napján. :) Minden kilátóba felmásztunk, megnéztük a Pákozdi emlékhelyet, és hálásak voltunk minden egyes kék kútért. :) Jobb lett volna, ha közvetlenül a tóparton visz végig a bringa út, nem a házak között, de ezzel együtt is szép élmény volt. Egy finom túrós csuszával zártuk a kört. :)
Show more
When did you do this route? August 15, 2022
Photo: Gabriella Baffia-Klement, Community
Photo: Gabriella Baffia-Klement, Community
Photo: Gabriella Baffia-Klement, Community
Show more Show less
Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp