Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Try Pro for free
Choose a language

Accessible holidays in Dél-Alföld

Hungary

Outdooractive Editors  Verified partner 
Author of this page
LogoOutdooractive Editors
Welcome to Dél-Alföld! On this page, we'll introduce you to accessible accommodation and dining options, including hotels, holiday apartments and restaurants. We also offer the best trails for those with disabilities so that you can discover the regions beauty.
  • My Map
  • Content
  • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails

Accessibility in Dél-Alföld

Bay-gyűjtemény, Thorma János Múzeum
Museum · Dél-Alföld
Thorma János Múzeum
A kiskunhalasi születésű festőről elnevezett múzeumban nemcsak Thormával és munkáival, hanem a nagybányai festőteleppel és művészeinek alkotásaival, helyi régészeti leletekkel, népi bútorokkal és kerámiákkal, numizmatikai gyűjteménnyel, valamint a település történetével is megismerkedhetünk.
Az Almásy-kastély esti díszkivilágítása
Castle · Dél-Alföld
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont
A látogatóközpont élményekkel teli, interaktív tárlata a színfalak mögé vezet minket: megtudhatjuk, hogy élték fényűző, mégis szigorú rendet követő mindennapjaikat az arisztokraták – és hogy teltek a körülöttük nyüzsgő, őket kiszolgáló számtalan cseléd mindennapjai. A Stefánia-szárnyban élménykonyha vár ránk, a Török toronyban kortárs művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk, a toronykilátóba kapaszkodva pedig a kastélypark és a gyulai vár panorámáját élvezhetjük.  
A gyulavári kastély belső udvara
Castle · Dél-Alföld
Gyulavári Kastély Látogatóközpont
A Gyulaváriban található 18. századi nemesi kúriában a Dél-Alföld természeti, kulturális és néprajzi örökségeivel ismerkedhetünk meg. Az épülethez tartozó park természetvédelmi terület.
The Arboretum of Szarvas (Pepi Garden)
Nature reserve · Körös-Maros köze
3
The Arboretum of Szarvas (Pepi Garden)
The largest arboretum in the country offers a variety of attractions. Besides special remarkable trees and shrubs, the miniature buildings of Mini Hungary model park also await visitors.
A békéscsabai Munkácsy Emlékház
Museum · Körös-Maros köze
Munkácsy Emlékház, Békéscsaba
Munkácsy Mihály gyermekéveit békéscsabai rokonánál töltötte. 1994-ben adták át az Emlékházat, ahol életével dokumentumok és fénymásolatok segítségével ismerkedhetünk meg, munkásságáról pedig 21 eredeti alkotásából - köztük vázlatok, tanulmányalakok, szalonképek, portrék - szerezhetünk átfogó képet.
Guesthouse · Alsó-Tisza-vidék
Platán Szálláshely
Sándorfalva központjában, az Alföldi Kéktúra útvonala mellett található a kényelmes panzió. Platán Szálláshely  is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Youth hostel · Berettyó-Körös-vidék
Bihari Madárvárta
A román-magyar határ közelében, Biharugrától 3 kilométerre, a madártani értékei miatt természetvédelmi oltalom alatt álló Biharugrai-halastavak mellett áll a hagyományos szerkezetű, a bihari tájra jellemző építészeti stílus elemeit tükröző épület.
Campsite · Berettyó-Körös-vidék
Füzesgyarmati Termálkemping
Füzesgyarmat a Berettyó folyótól 4 kilométerre fekszik. A régió legszebb fürdője a Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő, az ezzel határos területen fekvő 110 parcellás kempingben nyugodt, csendes környezetben várják a pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeket. A füzesgyarmati Termálkemping kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!  
Kiállított csipke részlete a kiskunhalasi Csipkeházban
Museum · Duna-Tisza közi síkvidék
Kiskunhalasi Csipkeház és Csipkemúzeum
Az 1935-ben épített múzeum kuriózuma, hogy a hungarikumként elismert csipkék a szemünk láttára készülnek különleges technikával, hajszálvékony cérnából. Amilyen kicsi, olyan nagyszerű élményt ad a kiállítás.
Az egykori Csáky-Bolza-kastély ma a Körös-Maros Nemzeti park Igazgatóságának ad otthont
Castle · Körös-Maros köze
Csáky-Bolza-kastély és parkja (Szarvas)
Szarvason két szép kastély is áll még, melyek a város történetében fontos szerepet játszó Bolza családhoz köthetőek. A város szélén található Csáky-Bolza kastélyban ma a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság központja működik, így az sajnos nem látogatható. Az épületet azonban kívülről is érdemes megnézni, ahogy az Anna-liget is mindenképpen megér egy kirándulást.

Find Accessibility in neighboring regions

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp