Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Sprache auswählen
Tour hierher planen Tour kopieren
Radtour empfohlene Tour

Pilis Bike Pap-réti túra (Hegytető, Pilisszentlászló P+B)

· 1 Bewertung · Radtour · Visegrádi-hegység
Verantwortlich für diesen Inhalt
Magyar Természetjáró Szövetség Verifizierter Partner  Explorers Choice 
 • Bringázás közben mindig óvjuk a természet értékeit
  Bringázás közben mindig óvjuk a természet értékeit
  Foto: Ádám Németh, Magyar Természetjáró Szövetség
m 540 520 500 480 460 440 420 6 5 4 3 2 1 km
A Pilis Bike túrák legrövidebbjével van dolgunk, ahol a Pilisszentlászlóra tartó főút mellől indulva csak feltekerünk a Pap-rétre, majd onnan visszagurulunk a kiindulási pontra. A kurta táv mellett a szintemelkedés gondoskodik arról, hogy mégis méltó kihívás legyen a teljesítés.
leicht
Strecke 6,1 km
0:29 h
164 hm
164 hm
541 hm
451 hm

Ideális útvonal arra, hogy belekóstoljunk a kerékpáros kirándulás igazi izébe. Ez lehet az első lépcső ahhoz, hogy rákapjunk a civilizációtól egy kicsit távolabb történő testmozgás szépségére, s közben megismerjünk egy olyan világot, amely később számtalan élményt és kalandot tartogat. A pap-réti cél lehetőséget biztosít pihénésre, egy kis kikapcsoldásra ebben a nyugodt környezetben.

Gyakorlatilag bármilyen kerékpárral teljesíthető a túra, amely akár már egészen fiatal kortól lehetőséget nyújt a szabadidő aktív eltöltésére.

Profilbild von Ádám Németh
Autor
Ádám Németh
Aktualisierung: 21.05.2020
Schwierigkeit
leicht
Technik
Kondition
Erlebnis
Landschaft
Höchster Punkt
541 m
Tiefster Punkt
451 m
Beste Jahreszeit
Jan
Feb
Mär
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dez

Wegearten

Höhenprofil anzeigen

Sicherheitshinweise

 •  A lejtőzések során mindig fokozott figyelemmel haladjunk, különösen igaz ez a be nem látható kanyarok környékén. Főleg hétvégén komoly forgalommal találkozhatunk, ahol figyelemmel kell lennünk a gyalogosokra, gyerekekre, kutyasétáltatókra is!

Weitere Infos und Links

Start

Pilisszentlászló, Hegytető P+B (451 m)
Koordinaten:
DD
47.718551, 19.005678
GMS
47°43'06.8"N 19°00'20.4"E
UTM
34T 350427 5286945
w3w 
///endlos.erneuerungen.warnungen
Auf Karte anzeigen

Ziel

Pilisszentlászló, Hegytető P+B

Wegbeschreibung

Itiner:

 • A Hegytető parkolótól a Pap-rétig végig a kék kerékpáros jelzést kell követnünk.
 • Pap-réttől ugyanezen az úton vissza.

Leírás:

Hegytető - Pap-rét

 • Terep: aszfalt

A parkolótól elindulva egyenletes emelkedéssel 3 kilométernyi tekerés vár ránk a Pap-rétig. A szűk száz méter szintkülönbség leküzdése kellemesen átmozgató, de semmiképpen sem teljesíthetetlen kihívás. A fák között kanyargó aszfaltcsíkot megnyugtatóan fogja közre két oldalról az erdő, ezért igazán kikapcsoló élmény ezen a környéken a tekerés. A balról becsatlakozó Országos Kéktúra K jelzése és a jobbra elterülő tisztás már az emelkedő végét vetíti előre. A lejtőre fordulás után nem sokkal érdemes kiélvezni a jobb oldalon feltárulkozó kilátást. A Sztaravoda-patak felett magasodó dombok látványosan hullámzanak a szemünk előtt. A Visegrádi-hegység keleti felének  vulkanikus eredetű csúcsai 500 és 600 méter közé magasodva tagolják a tájat, így az évszaktól függetlenül látványos terepasztal tárul elénk.  A túra legmagasabb pontját elhagyva csak egy pár perces gurulás, és el is érjük a Pap-rétet.

Ez a kereszteződés a környéket átszelő aszfaltozott erdészeti utak csomópontja, mely Visegrád, Szentendre és Pilisszentlászló között bújik meg. Az erdészházzal átellenben egy kiépített pihenő várja a turistákat paddal és asztallal. A tisztás Visegrád felőli végében egy kisebb tó bújik meg az út közvetlen szomszédságában. Egy kis pihenés és frissítés után ismét útnak indulva az eddig megtett utat kell ellenkező irányba teljesíteni.

Pap-rét - Hegytető

 •  Terep: aszfalt

A kereszteződést elhagyva néhány percig még felfelé pedálozunk. Az egyre jobban kitárulkozó táj balra mesés kilátást nyújt az előttünk elterülő Sztaravoda-patak völgyére, majd jobbra fordulva elérjük a szakasz legmagasabb pontját. A balra megbújó tisztás után nyugodtan felrakhatjuk a nagy tányérra a láncot, és élvezhetjük a gurulást, de csak mértékkel! Az alapvetően jó minőségűnek tűnő aszfalton van pár alattomos, apró horpadás, ami nagy sebességnél könnyen ki tudja kapni az ember kezéből a kormányt. Ráadásul gyalogosan és kerékpárosan is forgalmas részről beszélünk, így a szűk úton mindig tartsuk kontroll alatt a tempót és a bringát! Néhány percnyi lejtőzés elteltével a fák között feltűnik túránk kiindulópontja, a Hegytető parkolója.

Hinweis


alle Hinweise zu Schutzgebieten

Öffentliche Verkehrsmittel

Tömegközlekedéssel viszonylag nehezen közelíthető meg a túra helyszíne. Érdemes a H5-ös HÉV-vel Szentendréig utazni, kerékpárt szállítva ez a legközelebbi lehetőség.

Anfahrt

A HÉV-állomástól a Bükkös-patak menti zöld kerékpáros piktogramot kell követni a Dömörkapu túlsó végéig, innen pedig jobbra érdemes letérni a kék kerékpáros piktogramra, amely elvezet előbb Pilisszentlászlóig, majd onnan már csak néhány perc legurulni a Hegytető parkolóig.

Parken

A Pilisszentlászló melletti Hegytető megközelíthető Szentendre vagy Lepence irányából a 1116-os főúton. Parkolási lehetőség viszonylag bőséges, de azért egy forgalasabb hétvégén akár meg is telhet. Ilyenkor Pilisszentlászlón érdemes parkolóhelyet keresni.

Koordinaten

DD
47.718551, 19.005678
GMS
47°43'06.8"N 19°00'20.4"E
UTM
34T 350427 5286945
w3w 
///endlos.erneuerungen.warnungen
Auf Karte anzeigen
Anreise mit der Bahn, dem Auto, zu Fuß oder mit dem Rad

Kartenempfehlungen des Autors

Kartentipps für die Region

mehr zeigen

Ausrüstung

 • Minden kerékpáros túrán legyen nálunk pótbelső, pumpa, gumileszedő és néhány alapvető szerszám arra az esetre, ha technikai problémánk adódna.
 • Sisak viselete erősen ajánlott!

 • Mindig megfelelő mennyiségű élelemmel és innivalóval induljunk útnak!

Fragen & Antworten

Stelle die erste Frage

Hier kannst du gezielt Fragen an den Autor stellen.


Bewertungen

4,0
(1)
László Kókai
28.06.2020 · Community
Foto: László Kókai, Community
Foto: László Kókai, Community

Fotos von anderen


Bewertung
Schwierigkeit
leicht
Strecke
6,1 km
Dauer
0:29 h
Aufstieg
164 hm
Abstieg
164 hm
Höchster Punkt
541 hm
Tiefster Punkt
451 hm
Rundtour aussichtsreich

Statistik

 • Inhalte
 • Bilder einblenden Bilder ausblenden
Funktionen
2D 3D
Karten und Wege
Strecke  km
Dauer : h
Aufstieg  Hm
Abstieg  Hm
Höchster Punkt  Hm
Tiefster Punkt  Hm
Verschiebe die Pfeile, um den Ausschnitt zu ändern.
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp