Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Sprache auswählen
Tour hierher planen Tour kopieren
Panoramaweg empfohlene Tour

Malom Kör 10+

Panoramaweg · Börzsönyvidék · geschlossen
Verantwortlich für diesen Inhalt
Magyar Természetjáró Szövetség Verifizierter Partner  Explorers Choice 
 • A Malom-kör instant túrát futva vagy gyalog is lehet teljesíteni
  A Malom-kör instant túrát futva vagy gyalog is lehet teljesíteni
  Foto: Vitalitás SE
m 500 400 300 200 100 12 10 8 6 4 2 km
A börzsönyi instant túra legújabb és egyben legrövidebb távján Zebegényből teszünk egy kört a Szent Mihály-hegyet érintve, miközben gyönyörű erdőkben járunk, és felejthetetlen panorámákban gyönyörködhetünk.

Diese Tour liegt im Bereich einer Wegesperrung und ist daher geschlossen. Aktuelle Infos

geschlossen
mittel
Strecke 12,8 km
7:00 h
556 hm
556 hm
478 hm
116 hm

A Malom Kör, mint egyénileg teljesíthető „instant” körtúra a Börzsönybe invitálja az indulókat egy rövid (10+) egy közepesen hosszú (20 km) és egy hosszabb (30 km) távra. Futva vagy gyalog lehet teljesíteni a túrákat, az ellenőrző pontokon történő áthaladást QR-kód leolvasással lehet igazolni. A túra nevét az útvonal mentén folyó Malom-völgyi patak ihlette. A túra rajt- és célpontja a festői Zebegényben, a Monarchia Rétesháznál található. Az útvonalak gondos megtervezése során a szervezők célja az volt, hogy mesebeli látvánnyal és változatos, izgalmas tereppel találkozzon az idelátogató. A túra útvonala természetvédelmi területen halad, így a kijelölt turistautakról letérni nem szabad. Az esetleges vadászati időpontokról érdemes indulás előtt tájékozódni az IpolyErdő honlapján.

Szintidő:

 • Futva: 2,5 óra
 • Túrázva: 7 óra

Ellenőrzőpontok:

 • Rajt: Zebegény, Rétesház
 • 1. EP Köves-mező
 • 2. EP Kilátóhely pihenő
 • 3. EP Ernő forrás
 • Cél: Zebegény, Rétesház

Nevezési díj: 2500 Ft  

 • egyedi, kézzel készített érem
 • a zebegényi Monarchia Rétesháznál* egy finom rétesre beváltható kupon
 • az eredménylistán tallózható teljesítési adatok

Szervező:

Technikai információk:

 • Okostelefon és mobilinternet előfizetés szükséges a teljesítéshez. 
 • Többen is indulhatnak egy telefonnal, a mobil felületen a QR kód beolvasása után további teljesítők (nevezéskor kapott kódszám alapján) hozzáadhatók. A pontérintés rögzített időpontja ebben az esetben az összes résztvevőnek azonos lesz.
 • A „Túráim” menüpontban az aktuális nevezés adatainál a „start” gomb megnyomása után a telefonon a túra adatai, az eltelt idő, illetve a túrához tartozó QR-kódos ellenőrzőpontok száma jelenik meg. 
 • A kihelyezett kódokat a “QR kód” ikon megnyomását követően (a telefon kameráját a kód fölé tartva) az oldal azt automatikusan beolvassa. Fontos, hogy a telefonon a beállítások/alkalmazások menüpontban engedélyezni kell a böngésző hozzáférését a fényképezőgép funkcióhoz.
 • Előfordulhat, hogy nincs mobilinternet elérhetőség az adott ponton, ahol a QR-kód található, ez esetben akkor is olvasd le a kódot, és haladj tovább. Az alkalmazás megjegyzi azt, és ha lesz internet-elérhetőség, akkor az „Offline frissítés gomb” megnyomása után rögzíti a rendszer a sikeres pontérintést. Nagyon fontos, hogy miután beolvastad a QR-kódot, ne frissítsd a weboldalt, mivel akkor az ideiglenes fájl, ami az érintési pontot jelzi, kitörlődik. Ha problémád akad, bátran hívd a szervezőket a +36 20 264 1721-es számon.

A teljesítés menete: 

 • A Malomkör weboldalhoz tartozó mobil felületen beépített QR kód olvasó található, így a készülékre nem szükséges előzetesen külön QR-kód olvasó alkalmazást telepíteni. Megadott sorrendben kell érinteni a pontokat, és a kijelölt úton kell haladni. Szintidőn túli beérkezés és pontkihagyás esetén az eredménytáblázatban a „kiszállt” vagy „szintidőn kívül” fog szerepelni a név mellett.
 • Aki futva nevezett, de a megadott futó-szintidőből – bármilyen okból – kicsúszik, ám a megadott táv túrázó szintidején belül célba ér, választhat: vagy sikertelen futó teljesítő lesz (ebben az esetben még kétszer próbálkozhat), vagy sikeres túrázó teljesítő lesz, megkapja az érmet és a rétest, az eredménylistán pedig túrázóként lesz feltüntetve.
 • A sikeres célba érkezést követően e-mailben kapsz egy 4 számjegyű kódot, amely nyitja a Malomkör turistaoszlopba épített, “becsületkassza” alapon működő éremtárolóinak egyikét.

Autorentipp

Vízvételi lehetőségek, vendéglátóhelyek, az útvonalon:

 • Rétesház, Zebegény (Nyitva: SZ-V: 10-18)
 • Mókus söröző, Zebegény 300 m, 12,5 km (Nyitva: H-V: 8-22)
 • Ernő-forrás
Profilbild von Zsuzsa Lévai
Autor
Zsuzsa Lévai
Aktualisierung: 25.04.2022
Schwierigkeit
mittel
Kondition
Erlebnis
Landschaft
Höchster Punkt
478 m
Tiefster Punkt
116 m
Beste Jahreszeit
Jan
Feb
Mär
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dez

Start

Zebegény, Rétesház (123 m)
Koordinaten:
DD
47.803520, 18.913520
GMS
47°48'12.7"N 18°54'48.7"E
UTM
34T 343771 5296570
w3w 
///datierung.gewinner.raupe

Ziel

Zebegény, Rétesház

Wegbeschreibung

Itiner :

 • A kezdőponttól a Z jelzésen indulunk a település felé.
 • A Mókus söröző után balra kanyarodva a S↺-t követjük a Kós Károly-kilátóig.
 • A K+-ra térünk, és egésze a Köves-mezőig azt követjük.
 • Innen a K jelzés vezet át a Szent Mihály-hegyen.
 • A nyeregnél lévő turistaút-elágazásnál a S jelzésre, majd nem sokkal később a S+ jelzésre térünk rá.
 • Ez egészen Zebegény széléig vezet vissza, majd jobbra a S● jelzést kell követni.
 • Az emelkedő után a S↺ jelzés vezet vissza a Kós Károly-kilátóhoz, ahonnan a már ismert úton térünk vissza a kiindulópontra.

Az útvonal részletes leírása:

A Rétesház előtt található útjelző táblán lévő start QR kód beolvasása után indulj el a Kossuth Lajos utcán a falu központja felé, majd a Mókus sörözőnél (300 m) fordulj balra a Szőnyi utcába. Haladj tovább, majd (20 m) fordulj balra a Trianon emlékmű felé, és haladj a S↺ jelzésen, a macskaköves járdán felfelé. 600 m után a Trianoni emlékművet keresztezve továbbra is a S↺ jelzésen haladj jobbra. Ezt követően elhagyva a Kós Károly-kilátót, a kereszteződésnél a K+ jelzésre váltva haladj tovább egyenesen. Kövesd a K+ jelzést a Szeder-völgyben, míg közvetlenül az ösvény mellet jobbra található kő kereszt mellet elhaladva (3,3 km), kiérve az erdőből megérkezel Köves-mezőre (1. ellenőrzőpont, 3,3 km). A QR kód eddigi menetirányoddal megegyezően kissé jobbra található, az útjelző tábla oszlopának hátoldalára rögzítve, a tartalék kód pedig menetirányodtól enyhén balra, a Visegrádi vár felé 100 méterre található a „Nagymarosi Gesztenyés Tanösvény” témájú információs tábla hátoldalára rögzítve.

A korábbi útvonaladról fordulj jobbra a K jelzésre, menj be az erdőbe, és ezen haladj Hegyes-tető felé. Kiérve az erdőből (500 m) fordulj jobbra, majd 15 méter után balra az erdőbe. Kiérve az erdőből (500 m) jobbra fordulj, majd 100 méter után az Y elágazásban balra. Továbbra is a K jelzésen haladj felfelé Hegyes-tetőre. Rövidesen megérkezel a Julianus barát-kilátóhoz, ha időd engedi, menj fel, és gyönyörködj a lenyűgöző kilátásban. A kilátó tetejéről nem csak a Dunára, a Börzsöny belső részeire is páratlan a kilátás! A kilátót magad mögött hagyva a K jelzésen indulj tovább a Szent Mihály-hegy felé, és 700 méter múlva egyenesen haladva térj át a jelzésre, amelyről 400 méter után térj le jobbra a S+ jelzésre. Légy óvatos a meredek sziklás úton! Figyelj, a S+ jelzés 1 km után jobbra lefelé tart. Majd 1 km múlva az útvonalról balra letérve találsz egy kilátóhelyet és pihenőt, ahol a 2. ellenőrzőpontot is találod (8,1 km). A QR kód a faház belső részén, a tetőszerkezet szarufáján felül van elhelyezve, a tartalék kód pedig a faház jobb oldalán, az építmény külső részén szintén a tetőszerkezet belső részén található.

Térj vissza a S+ jelzésre, és haladj tovább lefelé. 1,3 km megtétele után fordulj jobbra a S● jelzésre, és haladj a Bodzás-völgyben, míg meg nem érkezel az Ernő- forráshoz (3. ellenőrzőpont, 10,1 km). A QR kód a közelebb lévő rönkasztal hátsó lábán van elhelyezve, a tartalék kód pedig a forrásnál lévő rönkasztal hátsó lábán található. Figyelem! Előfordulhat, hogy nincs mobilinternet elérhetőség ezen a ponton, de ez esetben is olvastasd le a kódot, és haladj tovább. Ha ismét lesz internet elérhetőség, nyomd meg az Offline frissítés gombot, és a rendszer rögzíteni fogja a sikeres pont érintést. Nagyon fontos, hogy miután beolvastad a QR kódot, ne a weboldalra frissíts, mivel akkor az ideiglenes fájl, ami az érintési pontot jelzi, kitörlődik.

Térj vissza a S● jelzésre, és haladj tovább felfelé a szerpentines ösvényen majd (600 m) haladj egyenesen át egy ösvényt keresztezve a S↺ jelzésre váltva. 1,3 km múlva a S↺ jelzés jobbra, majd balra kanyarodik a Kós Károly-kilátó felé. Haladj továbbra is a S↺ jelzésen. A Trianoni emlékmű bal oldalán található macskaköves út levezet Zebegénybe. A macskaköves út végén tarts egyenesen (20 m), majd a Mókus sörözőnél fordulj jobbra a Kossuth Lajos utcába a Z jelzésen, 300 m után megérkezel az út bal oldalán található Rétesházhoz. A már ismert útjelző táblán lévő cél QR kód beolvastatásával sikeresen teljesíteted a 12,8 km-es távot. Gratulálunk!

 

Hinweis


alle Hinweise zu Schutzgebieten

Öffentliche Verkehrsmittel

mit Bahn und Bus erreichbar

 • Vonattal érkezve a Zebegény állomáson szálljunk le.

Anfahrt

 • A vasútállomástól a település főutcáján, a Kossuth Lajos úton sétáljunk fel 450 m-t a kezdőpontig a Z jelzésen.

Parken

 • A rajt-cél helyszínnél nem biztos, hogy tudunk parkolni az utcán, ezért érdemes a település központjában, a Petőfi téren hagyni az autót.

Koordinaten

DD
47.803520, 18.913520
GMS
47°48'12.7"N 18°54'48.7"E
UTM
34T 343771 5296570
w3w 
///datierung.gewinner.raupe
Anreise mit der Bahn, dem Auto, zu Fuß oder mit dem Rad

Fragen & Antworten

Stelle die erste Frage

Hier kannst du gezielt Fragen an den Autor stellen.


Bewertungen

Verfasse die erste Bewertung

Gib die erste Bewertung ab und hilf damit anderen.


Fotos von anderen


Status
geschlossen
Schwierigkeit
mittel
Strecke
12,8 km
Dauer
7:00 h
Aufstieg
556 hm
Abstieg
556 hm
Höchster Punkt
478 hm
Tiefster Punkt
116 hm
mit Bahn und Bus erreichbar Rundtour aussichtsreich Einkehrmöglichkeit geologische Highlights faunistische Highlights

Statistik

 • Inhalte
 • Bilder einblenden Bilder ausblenden
Funktionen
2D 3D
Karten und Wege
 • 5 Wegpunkte
 • 5 Wegpunkte
Strecke  km
Dauer : h
Aufstieg  Hm
Abstieg  Hm
Höchster Punkt  Hm
Tiefster Punkt  Hm
Verschiebe die Pfeile, um den Ausschnitt zu ändern.
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp