Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Sprache auswählen
Tour hierher planen
Grillplatz

Visegrád, Fekete-hegy III. tűzrakó hely

Grillplatz · Visegrádi-hegység · 356 m
Verantwortlich für diesen Inhalt
Magyar Állami Erdőgazdaságok
 • Tűzrakóhely paddal és esőbeállóval a Fekete-hegyen
  Tűzrakóhely paddal és esőbeállóval a Fekete-hegyen
  Foto: Balázs Pusztai, Magyar Állami Erdőgazdaságok
A turisztikai attrakciókat gazdagon ontó, Visegrád feletti hegyek közül a Fekete-hegy a legkevésbé forgalmas. Az itteni tűzrakó helyek zavartalan grillezési, bográcsozási lehetőséggel kecsegtetnek.

Kétségtelen, hogy a Dunakanyar egyik legszebb panorámáját a Visedrádi Fellegvár nyújtja. Miután elég hosszan szemléltük e csodát, kikerekíthetjük kirándulásunkat egy Fekete-hegyi sütögetéssel. A helyszín mindössze 1 km-re van a Fellegvártól, az itt jelölt hármas számú tűzrakó hely bő 1,3 km-re. Ez a helyszín azért is tökéletes, mert a szieszta perceit árnyéban tölthetjük, nagy fák alatt. 

A tűzrakó hely mellett találunk két pad-asztal szettet, egy esőbeállót és egy beülőt is. Előre bekészített tűzifa nincs, ezt magunknak kell keresnünk a közelben. 

Mivel ez egy turisták által kedvelt környék, számos vízvételi lehetőség adódik az éttermeknél, szolgáltatóknál. Amennyiben ezeknél nem járunk sikerrel, a Boglárka- vagy a Mátyás-forrást érdemes megpróbálni. Ehhez a Panoráma úton sétálva kerüljük meg a Nagy-Villám hegyet (lejtmenet a források felé). A források vizét csak saját felelősségre lehet fogyasztani. 

A tűzgyújtás általános szabályai:

 • Tűzgyújtás előtt mindenképp tájékozódjunk az erdotuz.hu honlapon, ahol mindig aktuálisan látható, hogy az ország mely részén van érvényben tűzgyújtási tilalom. Ahol tilalom van, ott az erdőkben és az erdők 200 méteres körzetében még a kijelölt tűzrakó helyeken sem szabad tüzet rakni. Ha nincs tűzgyújtási tilalom, akkor is figyeljük az aktuális időjárást: szeles időben nem szabad tüzet gyújtani!
 • A tűzrakáshoz soha ne próbáljunk élő fákat vagy ágakat vágni, inkább gyűjtsük össze az erdő talaján található száraz ágakat. 
 • Távozáskor mindig győződjünk meg róla, hogy a tüzet megfelelően eloltottuk-e. 
 • A tűzrakó hely nem szemetes! Olyan rendet hagyjunk magunk után a pihenőhelyen, amilyet mi is szeretnénk találni megérkezéskor. A pikniken keletkezett szemetet vigyük haza magunkkal.

Öffnungszeiten

Egész évben szabadon látogatható.

Preise:

Ingyenesen látogatható terület.

Öffentliche Verkehrsmittel

 • A Fekete-hegy III. tűzrakó helyhez legközelebb eső, tömegközlekedéssel megközelíthető pont a Visegrád, bobpálya buszmegálló, ahová pl. Budapest, Újpest-Városkapu XIII. ker. buszpályaudvarról közlekednek járatok Szentendrén keresztül (menetidő: 80-90 perc).

Anfahrt

 • A buszmegállóból, illetve a parkolóból induljunk el az aszfaltúton a bobpályaparkoló bejárata felé. 50 méteren belül van a kereszteződés, ahol tartsunk balra, de ne a hotelhez, hanem fel a dombra, ami a Fekete-hegy. Ez a keréknyom rögtön egy Y elágazásban folytatódik, itt a baloldali ágat válasszuk (K és K+ jelzés). Kb. 450 méterre, jobb kéz felől lesz a tűzrakó hely (összesen 600 m).

Parken

 • A buszmegállónál található a Visegrádi Bobpálya melletti nagy parkoló.

Koordinaten

DD
47.789562, 18.991442
GMS
47°47'22.4"N 18°59'29.2"E
UTM
34T 349565 5294864
w3w 
Anreise mit der Bahn, dem Auto, zu Fuß oder mit dem Rad

Empfehlungen in der Nähe

Wanderung · Visegrádi-hegység
Dobogókő - Visegrád (OKT-16.)
empfohlene Tour Schwierigkeit mittel Etappe 16 geöffnet
Strecke 24,3 km
Dauer 7:10 h
Aufstieg 610 hm
Abstieg 1.205 hm

Die Route führt auf den selten besuchten Gebieten des Visegrádi-Gebirges und steigt bis zur Donau hinunter. Wir suchen nette Wiesen und großartige ...

26
von Áron Dömsödi,   Magyar Természetjáró Szövetség

Alle auf der Karte anzeigen

Fragen & Antworten

Stelle die erste Frage

Hier kannst du gezielt Fragen an den Autor stellen.


Bewertungen

Verfasse die erste Bewertung

Gib die erste Bewertung ab und hilf damit anderen.


Fotos von anderen


Visegrád, Fekete-hegy III. tűzrakó hely

Fekete-hegy
2025 Visegrád
Magyarország

Eigenschaften

Familien
 • Inhalte
 • Bilder einblenden Bilder ausblenden
Funktionen
2D 3D
Karten und Wege
 • 8 Touren in der Umgebung
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp