Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Sprache auswählen
Tour hierher planen
Grillplatz

Fekete-hegy I. tűzrakó hely, Visegrád

Grillplatz · Visegrádi-hegység · 358 m
Verantwortlich für diesen Inhalt
Magyar Állami Erdőgazdaságok
 • Foto: Balázs Pusztai, Magyar Állami Erdőgazdaságok
Egy-egy bakancsos turista járja csak a tűzrakó hely melletti jelöletlen utat a Fekete-hegyen, noha elég közel van a bobpályához, a Fellegvárhoz vagy éppen a Silvanus Hotelhez. Remek búvóhely szép, ligetes környezetben.

Egy tűzrakással összekötött elcsendesedéshez, de akár családi, baráti sütögetéshez is jó hely ez a Mogyoró-hegyi erdőszél. A nomádabb körülményeket keresőknek tetszeni fog ez a szeglet, a tűzfészek mellett mindössze egy pad-asztal garnitúrát és egy esőbeállót, de inkább beülőt találunk. Szemetest is kihelyezett az erdészet, de a lelkiismeretes kirándulók ezt nem használják. Árnyékos helyre érkezik, aki ezt a tűzrakó helyet választja, és az erdőben fát is találhat a gyújtáshoz. Előre bekészített fűzifa nincs.

Ha a lakoma utáni elnyújtózás helyett inkább megmozgatnánk tagjainkat, a már említett bobozáson és várlátogatáson kívül ezen helyszíneket is felkereshetjük a közelben: Zsitvay- kilátó, Vadaspark, függőhíd.

Mivel ez egy turisták által kedvelt környék, számos vízvételi lehetőség adódik az éttermeknél, szolgáltatóknál. Amennyiben ezeknél nem járunk sikerrel, a Boglárka- vagy a Mátyás-forrást érdemes megpróbálni. Ehhez a Panoráma úton sétálva kerüljük meg a Nagy-Villám hegyet (lejtmenet a források felé). A források vizét csak saját felelősségre lehet fogyasztani.

 

A tűzgyújtás általános szabályai:

 • Tűzgyújtás előtt mindenképp tájékozódjunk az erdotuz.hu honlapon, ahol mindig aktuálisan látható, hogy az ország mely részén van érvényben tűzgyújtási tilalom. Ahol tilalom van, ott az erdőkben és az erdők 200 méteres körzetében még a kijelölt tűzrakó helyeken sem szabad tüzet rakni. Ha nincs tűzgyújtási tilalom, akkor is figyeljük az aktuális időjárást: szeles időben nem szabad tüzet gyújtani!
 • A tűzrakáshoz soha ne próbáljunk élő fákat vagy ágakat vágni, inkább gyűjtsük össze az erdő talaján található száraz ágakat.
 • Távozáskor mindig győződjünk meg róla, hogy a tüzet megfelelően eloltottuk-e.
 • A tűzrakó hely nem szemetes! Olyan rendet hagyjunk magunk után a pihenőhelyen, amilyet mi is szeretnénk találni megérkezéskor. A pikniken keletkezett szemetet vigyük haza magunkkal.

Öffnungszeiten

Egész évben szabadon látogatható.

Preise:

Ingyenesen látogatható terület.
Profilbild von Balázs Pusztai
Autor
Balázs Pusztai
Aktualisierung: 27.07.2021

Öffentliche Verkehrsmittel

 • A Fekete-hegy I. tűzrakó helyhez legközelebb eső, tömegközlekedéssel megközelíthető pont a Visegrád, bobpálya buszmegálló, ahová pl. Budapest, Újpest-Városkapu XIII. ker. buszpályaudvarról közlekednek járatok Szentendrén keresztül (menetidő: 80-90 perc).

Anfahrt

 • A buszmegállóból induljunk el az aszfaltúton a bobpályaparkoló bejárata felé. 100 méteren belül találjuk a kereszteződést, ahol tartsunk balra, fel a dombra (de ne a K jelzésen induljunk el, hanem a másik, jelöletlen ágon). Kb. 350 méterre lesz a tűzrakó hely.

Parken

 • A tűzrakó helytől bő 350 méterre található a Visegrádi Bobpálya melletti nagy parkoló.

Koordinaten

DD
47.790362, 18.988430
GMS
47°47'25.3"N 18°59'18.3"E
UTM
34T 349341 5294959
w3w 
///bereiteten.mitgeliefert.versorgt
Auf Karte anzeigen
Anreise mit der Bahn, dem Auto, zu Fuß oder mit dem Rad

Empfehlungen in der Nähe

Wanderung · Visegrádi-hegység
Dobogókő - Visegrád (OKT-16.)
empfohlene Tour Schwierigkeit mittel Etappe 16 geöffnet
Strecke 24,3 km
Dauer 7:10 h
Aufstieg 610 hm
Abstieg 1.205 hm

Die Route führt auf den selten besuchten Gebieten des Visegrádi-Gebirges und steigt bis zur Donau hinunter. Wir suchen nette Wiesen und großartige ...

26
von Áron Dömsödi,   Magyar Természetjáró Szövetség

Alle auf der Karte anzeigen

Fragen & Antworten

Stelle die erste Frage

Hier kannst du gezielt Fragen an den Autor stellen.


Bewertungen

Verfasse die erste Bewertung

Gib die erste Bewertung ab und hilf damit anderen.


Fotos von anderen


Fekete-hegy I. tűzrakó hely, Visegrád

Fekete-hegy
2025 Visegrád
Magyarország

Eigenschaften

Familien
 • Inhalte
 • Bilder einblenden Bilder ausblenden
Funktionen
2D 3D
Karten und Wege
 • 8 Touren in der Umgebung
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp