Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja

MAGYARORSZÁG VIA FERRATÁI


TECHNIKAI TUDNIVALÓK

Foto: Áron Dömsödi, Magyar Természetjáró Szövetség
Foto: Péter Farkas, Magyar Természetjáró Szövetség
Foto: Attila Német-Bucsi, Magyar Természetjáró Szövetség

MAGYARORSZÁG VIA FERRATÁI

geöffnet
Tatabányai via ferraták

A Tatabánya feletti hegyen létesült igazi via ferrata-hálózat épült ki, amely 1 km összesített hosszával és változatos útvonalaival valószínűleg a legnépszerűbb „klettersteig-paradicsom” hazánkban.

geöffnet
Cuha-völgyi via ferraták

A Bakony egyik legkedveltebb kirándulóhelye a Cuha-völgy, amely egy kényelmesen bejárható, békés hangulatú, szépséges szurdokvölgy. Könnyű megközelíthetősége Vinye felől családok és magányos vándorok számára egyaránt ideális célponttá teszi.

geöffnet
Megyer-hegyi (sárospataki) via ferraták

A Sárospatakhoz közeli Megyer-hegy hajdani malomkőbányájának falai egészen egzotikus ferrata-élményt kínálnak: a Tengerszem tó tükre fölött mászva ívelt falakat ostromolhatunk.

geöffnet
Felsőtárkányi via ferrata

Viszonylag hosszú, és kifejezetten izgalmas via ferrata vezet a felsőtárkányi Kő-köz sziklafalán. Kötélhidat és elágazásokat is tartalmaz, ezáltal nehézsége valamelyest igényeinkhez igazítható.

geöffnet
Cseszneki via ferraták

Csesznek és környéke a Bakony egyik kiemelkedően szép tája, amelyet a cseszneki vár, a kellemes falvak, a lágy hegyek, és a szűk szurdokvölgyek különleges egysége alkot. 2013-ban szinte Csesznek házai mellett, a kicsiny, de varázsos Kőmosó-szurdokban születtek meg az ország első vasalt mászóútjai.

geöffnet
Demjéni via ferraták

A Bükk és Mátra között található Demjén a hévizes fürdőturizmus egyik országos centruma. A falu melletti domb kőfejtőjében valóságos szabadtéri mászófal kínál erőigényes, izgalmas ferratákat.

geöffnet
Esztramosi via ferraták

A kissé holdbéli megjelenésű Esztramos bányászattal megbontott tetején maradt egy érdekes, kb. 50 méter magas sziklaorom is, amelynek meredek falain vezetnek a 2020 nyarán létesített via ferrata útvonalak.


A MAGYARORSZÁGI VIA FERRATÁK TÉRKÉPEN


MAGYARORSZÁG VIA FERRATÁIRÓL ÁLTALÁBAN

Foto: Márk Tassy, Magyar Természetjáró Szövetség

Verantwortlich für diesen Inhalt
Magyar Természetjáró Szövetség  Verifizierter Partner  Explorers Choice 
Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp